tirsdag 19. april 2022

Fletteloff fra Gladkokken

Kom over denne fantastiske oppskriften hos Gladkokken.no.

Alltid vellykket resultat.

 

INGREDIENSER til 1 stor fletteloff:

3 dl h-melk

2 dl vann

2 ss akasi honning

1 ts havsalt

0,5 pakke tørrgjær (for søte deiger) (Jeg bruker fersk gjær)

1 stk egg

50 gram meierismør

800 gram hvetemel

 

Start med å blande sammen melk, vann, honning, egg og gjær. Jeg passer på at den ferdig melkeblandingen blir lunka. Jeg bruker da kald melk og litt varmt vann.

Rør sammen og hell i kjøkkenmaskinen. Hell i 2/3 del av melet og saltet og kjør til en glatt masse. Spe på med resten av melet til du får en fin deig som slipper kanten av bakebollen. La elte i ca 10 minutter. Dette gjør at glutenet får lagd masse fine bindinger og konsistensen blir bedre.

Nå tilsetter jeg litt og litt av smøret mens maskinen elter. Hvis du har kaldt smør er det smart å bruke en ostehøvel. Dette gir syltynne skiver som deigen lett "spiser" opp. Når smøret er spist opp av deigen er deigen klar for å heve.

Legg i en smurt bolle og dekk til med plastfolie. La stå å heve i 45 minutter.

Sånn fletter du brødet:

Del deigen i 3 like deler og rull ut til like lange deig pølser. Start med å feste alle endene sammen og flett forsiktig så du får en jevn brøddeig som er flettet. Å flette brødet gir det ett stilig utseende, men hjelper også når brødet skal heve. 

Legg brødet på et stekebrett med bakepapir under. La brødet heve dekket til i 45-60 minutter til. Jeg bruker hevefunskjonen på ovnen min, heveprogram med damp, da er jobben gjort på 25 minutter og resultatet blir optimalt.

Sett ovnen på 190 grader over og undervarme. Jeg setter på litt damp når jeg steker brød. Med litt damp rekker brødet og vokse mer før det danner seg en skorpe. Hvis du ikke har dette setter du en liten form i bunn av ovnen og heller i 1/2 kopp vann når du setter inn brødet. Dette gir også en damp og fuktighet i ovnen.

Strø over litt mel rett før brødet skal i ovnen. La brødet steke i 35 minutter og ikke åpne ovnsdøren underveis. 

Nå er loffen klar til å nytes. La loffen kjøles seg ned på en rist i noen minutter før du skjærer det opp. 

Brødet har en deilig og god skorpe. Lykke til med å lage hjemmelaget fletteloff.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar