torsdag 19. januar 2017

Lasagne-lett å lage-lett å like-lag til mange-perfekt restemat.


Til denne oppskriften er det super kjekt å ha foodprosessor. Jeg skjærer sjampinjong,løk, hvitløk og gulerøtter med foodprosessoren.
Hvitosten kan også rives med foodprosessoren, billigere enn å kjøpe ferdig revet. 

Lasagne a’

Kjøttsaus:
400 gr. kjøttdeig stekes i 1 ss smør

Så har du resten i gryta:
1 løk finhakket 
1 ss olje
250 gr. sjampinjong, finhakket
1 fedd hvitløk finhakket
1 ts. basilikum
1 boks tomater
1 liten boks tomatpure
1 ts. sukker
3 gulrøtter i tynne skiver.
 
Kokes i 30-40 min


Ostesaus:
2 ss smør
1 ss mel
3 dl buljong
Ca 2 dl fløte
Salt, pepper
Ca 100-200 gr. revet ost

Smelt smør og ha i mel, visp dette godt sammen, så sper du med buljong mens du rører hele tiden. Når det er blitt en jevn masse, sper du med fløten. Tilslutt har du i osten og smaker til med salt og pepper

Legg ett tynt lag ostesaus i bunnen av formen, så kjøttsaus, lasagne plater og ostesaus lag vis.



200-225 grader i ca 30 min.

Godt med focaccia eller annet fint brød. Og salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar