Fiskegryte
4-5 personer
1000 gram torskefilet, i biter
8 poteter, i skiver
3 løk, i ringer
1 kinesisk hvitløk, finhakket
1 rød chili, finhakket
6-8 ss tomatpurè
2 rød paprika, i strimler
2 boks hermetiske tomater
2 dl vann
1 sitron, saften
salt og pepper
en raus neve stenfrie sorte oliven
eventuelt friske krydderurter, hvis du har
Finn frem en stekepanne med høye kanter eller en gryte. Fres løken i olivenolje, til den blir blank og myk. Tilsett hvitløk, chili og tomatpurè, rør godt sammen og la det stå å surre et par minutter. Tilsett hermetiske tomater og vann, og smak til med salt og eventuelt litt pepper. Ha i potetskiver og paprika. Dytt potetene godt nedi tomatblandingen, sett på lokk og la det trekke i ca 20 minutter på middels varme, til potetene er knapt møre. Pass på at det ikke svir seg, så rør forsiktig eller «rist» på retten innimellom.
Når potetene er nesten ferdige dytter du fiskebitene oppi gryta/stekepannen. Pass på at fiskestykkene er omtrent like store. Da blir de også ferdige omtrent samtidig. Ha over nypresset sitronsaft og sorte oliven. Sett på lokket og la retten trekke på lav til middels varme i 5-7 minutter, til fisken er ferdig og såvidt «flaker» seg.
Gi retten et dryss med grovt hakkede krydderurter, hvis du har, og server umiddelbart, med godt brød som tilbehør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar