onsdag 24. februar 2021

Fiskegrateng a'la Hellstrøm

 

Fiskegrateng a’la Hellstrøm

750 gr Fisk

2 l kaldt vann til saltlake

2 dl salt til saltlake

750 gr mandelpotet

4 fedd hvitløk

Ca. 2 dl melk

Ca. 50 gr smør

Ca. 2 ss rømme

200 g Parmesan

1 pk Krutonger

Pimientos del piquillo, (røyket evt grillet paprika på glass)

God olivenolje

Kajennepepper

Salt

Piment d’espelette (eller paprika og chili blandet)

Jeg lager saltlaken dagen før, så den er kald når jeg skal legge fiske i.

Start med å koke mandelpotetene.

Kutt fisken til biter som er ca 5 x 5 cm og legg de i saltlake i 7-8 min. Hakk hvitløk og stek den lett med olivenolje i en kasserolle, tilsett fiskebitene og stek de «hvite». Legg på lokk, skru ned temperaturen og la det stå i 5 minutter.

Smelt smør og tilsett melk, hold dette varmt.

Når potetene er gjennomkokt, knuses de i kasserollen. Gjør dette mens kasserollen står på moderat varme så massen blir helt tørr. Spe med smør/melk blandingen og rør til du får en fin og lett puré. Smak til med salt og kajennepepper.

Rør sammen fisken, spe med olivenolje til du får en grov puré, tilsett rømme.

Legg strimlet paprika nederst i formen, så fisken og deretter potetene. Strø på ett godt lag med parmesan og deretter knuste krutonger. Litt olivenolje på toppen.

200 grader med kun over varme i 12-15 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar