tirsdag 27. desember 2022

Madelens sirupskake

Madelens sirupskake

 

1000 g hvetemel

150 g sukker

2 ts kardemomme

1/2 ts salt

1 ts ingefær pulver

1 ts malt nellik

6 dl melk

1 egg

3 ss mørk sirup

150 g smør

25 g gjær

300 g rosiner, bløtlegges i 15 minutt.

Gjæren røres ut i temperert melk med egg og sirup. Tilsett alle de tørre ingrediensene i bollen, og elt med elte krok på lav hastighet i 10 minutter. Ha i mer melk om det trengs. 

Ha i smøret med ostehøvel, og elt til deigen slipper kantene. Hell vannet av rosinene og ha de i deigen.

Hev deigen i 1 1/2 time.

Del deigen opp i 2 eller 4 emner, alt etter hvor store brød du vil ha. Form hver deig til store boller. Hev i 15 minutter og form bollene på nytt. Hev så i 1 time. Pensle med egg.

Stek på nederste rille ved 200 grader med over og undervarme i 25-30 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar