Madelens sirupskake
1000 g hvetemel
150 g sukker
2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 ts ingefær pulver
1 ts malt nellik
6 dl melk
1 egg
3 ss mørk sirup
150 g smør
25 g gjær
300 g rosiner, bløtlegges i 15 minutt.
Gjæren røres ut i temperert melk med egg og sirup. Tilsett alle de tørre ingrediensene i bollen, og elt med elte krok på lav hastighet i 10 minutter. Ha i mer melk om det trengs.
Ha i smøret med ostehøvel, og elt til deigen slipper kantene. Hell vannet av rosinene og ha de i deigen.
Hev deigen i 1 1/2 time.
Del deigen opp i 2 eller 4 emner, alt etter hvor store brød du vil ha. Form hver deig til store boller. Hev i 15 minutter og form bollene på nytt. Hev så i 1 time. Pensle med egg.
Stek på nederste rille ved 200 grader med over og undervarme i 25-30 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar