fredag 20. januar 2017

Kotelettelao

Kotelettelao



Dette er en favoritt hos oss, superenkelt å lage og alltid godt resultat.

Man må ha en leirgryte eller en annen gryte som tåler stekeovn.
Husk at hvis man har ny, eller relativ ny leirgryte må den vannes i noen timer. (over natten)

Kutt opp favoritt grønnsakene dine ☺
Kutt de i like store biter så de blir jevnt kokt.

Når jeg lager så bruker jeg gjerne:
Gulrot
Sellerirot
Hvitløk
Potet
Pastinakk

Legg grønnsakene i gryta. Bland 1 boks hakkede tomater med 0,5 liter buljong. Bland dette sammen med grønnsakene.

Krydre kotelettene med salt og pepper + krydderet som du liker! Jeg beregner 1 kotelett til hver.
Legg disse oppå grønnsakene og legg på lokket.

Sett dette i ovnen i ca 1 time, på 200 grader. Ovnen skal være kald når du setter inn gryta.
Her kan man justere litt, skru ned temperaturen og øk steketiden. F.eks. 150 grader i 2 timer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar