Kotelettelao
Dette er en favoritt hos oss, superenkelt å lage og alltid
godt resultat.
Man må ha en leirgryte eller en annen gryte som tåler
stekeovn.
Husk at hvis man har ny, eller relativ ny leirgryte må den vannes i noen timer. (over natten)
Kutt opp favoritt grønnsakene dine ☺
Kutt de i like store biter så de blir jevnt kokt.
Når jeg lager så bruker jeg gjerne:
Gulrot
Gulrot
Sellerirot
Hvitløk
Potet
Pastinakk
Legg grønnsakene i gryta. Bland 1 boks hakkede tomater med 0,5 liter buljong. Bland dette sammen med grønnsakene.
Krydre kotelettene med salt og pepper + krydderet som du liker! Jeg beregner 1 kotelett til hver.
Legg disse oppå grønnsakene og legg på lokket.
Sett dette i ovnen i ca 1 time, på 200 grader. Ovnen skal være kald når du setter inn gryta.
Her kan man justere litt, skru ned temperaturen og øk steketiden. F.eks. 150 grader i 2 timer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar