Eplekaken til Ole Andre
4 epler
5 ss sukker
2 ss malt kanel
Røre:
200 g romtemperert smør
200 g romtemperert smør
200 g sukker
4 egg
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss perlesukker
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 ºC.
Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
Fremgangsmåte røre:
Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin.
Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
Stikk halvparten av eplebåtene ned i deigen, med den tynne siden ned.
Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene ned i deigen.
Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen på 180 ºC i ca 50 minutter.
Serveres gjerne lun med vispet kremfløte eller vaniljeis.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar