Veronicas Cæsar salat
Denne kan du planlegge over flere dager, så blir det ikke så mye å gjøre akkurat når du skal servere.
Salat
HjertesalatRød paprika
Sukkererter
Vårløk
Tomat
Agurk
Avokado
Trenger ikke å bruke alt dette, velg det du liker. Men det bør være hjertesalat, den er best. ☺
Salaten deles i passende biter
Kyllingfileter
4
kyllingfileter som marineres med
revet
skall av ca 1/2 sitron
sitronsaften
nykvernet
sort pepper
maldonsalt
frisk
rosmarin, finhakket
Ha kyllingfilene i en pose og ha i marinaden. La det ligge i minst 30 min på kjøkkenbenken. Skal du ha det liggende lengre i marinaden bør det legges i kjøleskapet.
Krutonger
Skjær brød i fine biter på 1x1 cm.
Lag en blanding av olivenolje, salt og pepper og evt timian.
Bland brødbitene i, hvis du skal ha lang holdbarhet på krutongene bør du dynke de i endel olje.
Legg brødbitene på ett stekebrett og stek de med varmluft i 15 min på 190 grader.
Åpne gjerne døren en gang iblant for å slippe ut fuktighet.
Krutonger er holdbar lenge om du oppbevarer dem i en tett boks.
Ha kyllingfilene i en pose og ha i marinaden. La det ligge i minst 30 min på kjøkkenbenken. Skal du ha det liggende lengre i marinaden bør det legges i kjøleskapet.
Krutonger
Skjær brød i fine biter på 1x1 cm.
Lag en blanding av olivenolje, salt og pepper og evt timian.
Bland brødbitene i, hvis du skal ha lang holdbarhet på krutongene bør du dynke de i endel olje.
Legg brødbitene på ett stekebrett og stek de med varmluft i 15 min på 190 grader.
Åpne gjerne døren en gang iblant for å slippe ut fuktighet.
Krutonger er holdbar lenge om du oppbevarer dem i en tett boks.
Dressing
2
ansjosfileter, (kan sløyfes, men er veldig godt i. Det smaker IKKE fisk av dressingen)
1
ts dijonsennep
1
fedd hvitløk, finhakket
1
ts worcestersaus
2
ts hvitvinseddik, kan sløyfes
ca
2 ts sitronsaft
salt
og nykvernet sort pepper
Ha alle ingrediensene i foodprosessoren og kjør til det er en helt jevn grøt masse, det er ikke godt med biter i dressingen.
Ha alle ingrediensene i foodprosessoren og kjør til det er en helt jevn grøt masse, det er ikke godt med biter i dressingen.
ca 1 dl olivenolje, haes i mens du rører godt. VIKTIG Å TØMME OLJEN I EN TYNN STRÅLE ellers vil dressingen skille seg.
1 dl revet parmesanost blandes i etterpå.
Dressingen blir best om du lager den dagen i forveien.
Stek ferdigskivet bacon, og la de tørke på ett kjøkkentørk.
Bruk ostehøvel på parmesanosten så det blir gode tykke skiver.
Kyllingfileene stekes, så de er lun varme når de skjæres opp i skiver.
Når du har laget alt dette blander du salatingrediensene med kyllingskivene. Bacon og parmesanost legges på servering tallerkener og serveres ved siden av så man kan justere selv hvor mye man vil ha på. Dressingen serveres også i en skål ved siden av.
1 dl revet parmesanost blandes i etterpå.
Dressingen blir best om du lager den dagen i forveien.
Stek ferdigskivet bacon, og la de tørke på ett kjøkkentørk.
Bruk ostehøvel på parmesanosten så det blir gode tykke skiver.
Kyllingfileene stekes, så de er lun varme når de skjæres opp i skiver.
Når du har laget alt dette blander du salatingrediensene med kyllingskivene. Bacon og parmesanost legges på servering tallerkener og serveres ved siden av så man kan justere selv hvor mye man vil ha på. Dressingen serveres også i en skål ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar