mandag 19. september 2022

Smørkremkake med krokan

Smørkremkake med krokan

 

Sukkerbrød

6 stk egg

2 dl sukker

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

   

Smørkrem:

300 g melis

300 g smør eller margarin

3 dl ferdig vaniljekrem

 

Krokan:

200 g grovhakkede mandler

200 g sukker

 

Fremgangsmåte

Sukkerbrød

Egg og sukker piskes til stiv eggedosis. Pisk i ca. 10 - 15 minutter.

Sikt i hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn med en slikkepott.

Hell røren i en godt smurt springform på 26 cm i diameter.

Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 160 - 170 grader i 35 - 40 minutter.

Avkjøles på rist

 

 Smørkrem:

Melis og smør røres lett og luftig. Tilsett vaniljekremen litt etter litt.

Viktig at begge kremene har samme temperatur for den har lett for å skille seg.

Det er ikke så farlig om det skiller seg, smaker like godt og det skjules av krokanen.

 

 Krokan:

Sukker og grovhakkede mandler smeltes på svak varme i en stekepanne til

det blir lysebrunt.

Hell krokanen tynt ut over en bakepapirkledd stekeplate. La den bli kald

og stiv. Ha krokanen i en plastpose og knus den med en kjevle eller flaske.

Sukkerbrødet deles i tre. Bre krem utover den nederste delen og strø på krokan.

Legg på del nr. to og gjenta. Toppen legges på og resten av kremen

smøres rundt kaken.

Jeg synes det er fint å strø krokanpulver på hele kaken før jeg tar resten av krokanen på toppen. 


Nå er det bare å nyte resultatet.

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar