mandag 23. september 2019

Joners ovnsbakte bacalao

  1. Joners ovnsbakte bacalao
  2. 4 porsjoner
  3. .
  4. 800 g klippfisk, utvannet og renset
  5. 8 stk potet
  6. 12 fedd hvitløk
  7. 2 stk løk
  8. 1 stk hermetisk paprika 
  9. 1 stk hermetisk hakket tomat                    
  10. 10 stk cherrytomat
  11. 100 g baconskive
  12. 1 dl olivenolje
  13. 40 g oliven, sort
  14. pepper, grovmalt

  15. Framgangsmåte

    Sett stekeovnen på 200 °C.

    Skjær klippfisk i serveringsstykker.

    Skrell potet, skjær dem i skiver og kok de møre i usaltet vann.

    Finhakk hvitløk og  skjær løk i skiver, paprika i biter og del cherry tomatene i to.

    Del baconskivene i fire biter.

    Varm opp olivenolje og hvitløk i en liten kasserolle, og hell halvparten av hvitløksoljen i en ildfast form slik at den dekker bunnen.

    Legg klippfisk, potet, løk, paprika, cherrytomat, hermetisk hakket tomat, og oliven lagvis i formen. Kvern litt pepper mellom hvert lag. Legg baconet på toppen.

    Hell over resten av hvitløksoljen og stek i stekeovnen i ca. 30-40 minutter.



    Server bacalaoen med godt brød ved siden av.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar