- Joners ovnsbakte bacalao
- 4 porsjoner
- .
- 800 g klippfisk, utvannet og renset
- 8 stk potet
- 12 fedd hvitløk
- 2 stk løk
- 1 stk hermetisk paprika
- 1 stk hermetisk hakket tomat
- 10 stk cherrytomat
- 100 g baconskive
- 1 dl olivenolje
- 40 g oliven, sort
- pepper, grovmalt
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær klippfisk i serveringsstykker.
Skrell potet, skjær dem i skiver og kok de møre i usaltet vann.
Finhakk hvitløk og skjær løk i skiver, paprika i biter og del cherry tomatene i to.
Del baconskivene i fire biter.
Varm opp olivenolje og hvitløk i en liten kasserolle, og hell halvparten av hvitløksoljen i en ildfast form slik at den dekker bunnen.
Legg klippfisk, potet, løk, paprika, cherrytomat, hermetisk hakket tomat, og oliven lagvis i formen. Kvern litt pepper mellom hvert lag. Legg baconet på toppen.
Hell over resten av hvitløksoljen og stek i stekeovnen i ca. 30-40 minutter.
Server bacalaoen med godt brød ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar