Hvordan beregne mat til
mange?
Slik beregner du mat til mange
|
|
Julemat
|
Mengde per person
|
Ribbe
|
450 g
|
Pinnekjøtt (tørrvekt)
|
400 g (500 g for storspisere)
|
Pinnekjøtt (utvannet)
|
530 g (650 g for storspisere)
|
Hel kalkun
|
500 g per person
|
Kalkunfilet eller stek
|
200 g per person
|
|
|
Annen mat
|
Mengde per person
|
Suppe til forrett
|
2 dl
|
Suppe til hovedrett
|
4 dl
|
Saus, tynn (sjysaus og lignende)
|
0,5 dl
|
Saus, tykk (fløtesaus og lignende)
|
1 dl
|
Dressing
|
0,5 dl
|
Kjøtt uten ben til gryteretter
|
150 g
|
Kjøtt med ben til gryteretter
|
250 g
|
Kjøtt med mye ben (fårikål, lammekoteletter)
|
300 g
|
Fileter og biffer
|
200 g
|
Stek uten ben
|
200 g
|
Stek med ben
|
250-300 g
|
Koteletter (svin)
|
250 g
|
Kjøttdeig og karbonadedeig
|
150 g
|
Pølser
|
150 g
|
Spareribs
|
500 g
|
Kalkun, helstekt
|
500-600 g (5 kilo kalkun til 8-10 personer)
|
Kylling, hel
|
500 g
|
Kalkunfilet og kyllingfilet
|
200 g
|
Salat
|
150 g
|
Kokte grønnsaker
|
150 g
|
Erter, bønner og linser (tørre)
|
60 g
|
Ris (tørr)
|
60 g
|
Pasta (tørr)
|
75 g
|
Poteter
|
200 g
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar