tirsdag 12. november 2019

Hvordan beregne mat til mange?


Hvordan beregne mat til mange?

Slik beregner du mat til mange
Julemat
Mengde per person
Ribbe
450 g
Pinnekjøtt (tørrvekt)
400 g (500 g for storspisere)
Pinnekjøtt (utvannet)
530 g (650 g for storspisere)
Hel kalkun
500 g per person
Kalkunfilet eller stek
200 g per person

Annen mat
Mengde per person
Suppe til forrett
2 dl
Suppe til hovedrett
4 dl
Saus, tynn (sjysaus og lignende)
0,5 dl
Saus, tykk (fløtesaus og lignende)
1 dl
Dressing
0,5 dl
Kjøtt uten ben til gryteretter
150 g
Kjøtt med ben til gryteretter
250 g
Kjøtt med mye ben (fårikål, lammekoteletter)
300 g
Fileter og biffer
200 g
Stek uten ben
200 g
Stek med ben
250-300 g
Koteletter (svin)
250 g
Kjøttdeig og karbonadedeig
150 g
Pølser
150 g
Spareribs
500 g
Kalkun, helstekt
500-600 g (5 kilo kalkun til 8-10 personer)
Kylling, hel
500 g
Kalkunfilet og kyllingfilet
200 g
Salat
150 g
Kokte grønnsaker
150 g
Erter, bønner og linser (tørre)
60 g
Ris (tørr)
60 g
Pasta (tørr)
75 g
Poteter
200 g


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar