Bacalao i gryte
Oppskriften
er nok til 5 sultne voksne hvis du har godt brød ved siden av.
Jeg
bruker en 4,2 liters jerngryte.
Ingredienser:
800 g klippfisk loins (før utvanning) i biter
800
g poteter i skiver
1
glass syltede paprika
½
glass syltede hvitløk, hakkes litt
2
løk i skiver
1
chili (med frø) i skiver
Liten
boks tomatpuré (3 -4 ss)
2
bokser hermetiske tomater med chilismak
2-3
laurbærblad
2
ts sukker
Salt
og pepper
Sorte
oliven
Vann ut fisken i ca 24 timer, bytt vann 1
gang.
Skrell, og skjær opp alle grønnsakene.
Varm opp litt olje og stek løken til den
blir blank og myk, tilsett paprika, chili og hvitløk. Tilsett tomatpureen og la
blandingen surre et par minutter, før du tilsetter de hermetiske tomatene og
laurbærblad. La sausen stå å putre et par minutter.
Smak til med salt, pepper og sukker.
Legg poteter, klippfisk og
tomatblandingen lagvis og bak i ovnen med lokk ved 200 grader i ca 1,5
timer, til potetene er møre. Ikke rør i gryten underveis.
Ha sorte oliven i før du serverer.
Denne bacalaoen blir ganske tørr da den ikke
inneholder olje slik det tradisjonelt gjøres.
Vinanbefaling: Niepoort fabelaktig douro J
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar