4-6 porsjoner
1 kg kokefaste poteter
3 stk sjalottløk
4 fedd hvitløk
100 gram smør
3 dl kremfløte
3 dl melk
50 gram ridderost
100 gram Jarlsberg /Norwegia
salt og pepper
Sett ovnen på 180 grader varmluft.
Bruk en stor teflonkjele som rommer melkeblandingen og potetene, og sett på medium varme. Legg i smøret og la det smelte. Hakk sjalottløk og hvitløk å tilsett i kjelen. La løken steke på middels varme til den blir myk og gylden, ikke brun. Tilsett melk og fløte i kjelen og kok opp.
Skrell potetene mens fløte blandingen småkoker. Skjær potetene opp i tynne skiver, ca 0,3 cm.
Tilsett godt med nykvernet pepper i fløte blandingen og finn frem en stavmikser. Nå har blandingen begynt å tykne litt. Kjør blandingen glatt med en stavmikser.
Smak så til med salt og tilsett potetene. Rør forsiktig så ikke potetene klistrer sammen.
Kok potetene i fløte blandingen i 10-15 minutter.
Hell blandingen i en stor ildfast form. Strø på en god revet ost.
Stek potetene i 30 minutter i ovnen og la de hvile i minimum 5 minutter før du serverer dem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar