tirsdag 12. september 2017

Irish stew

IRISH STEW

4 personer

1 kg lammekjøtt
1/2 kg poteter
350 g sellerirot

350 g gulrot

250 g hodekål
1 løk
1 ss hel pepper
3 laurbærblad
1 ts tørket timian
Persille

Brød og smør

Del kjøttet i 5 x 5 cm biter og ha det i en kjele med kaldt vann så det dekker.
Kok opp og småkok i 5 minutter. Hell av kokevannet, ha kjøttet i kaldt vann og skyll det rent for urenheter.

Skrell poteter og grønnsakene, og kutt i 3 x 3 cm biter.

Legg kjøttet lagvis i den kjele med poteter og grønnsaker, salt,  pepper,  laurbærblad og timian.
Hell på vann til det står ca 3 cm under øverste lag.
Kok opp og la koke under lokk i 1,5 timer.

Smak til kraften med evt mer salt og pepper. Sjekk om kjøttet er mørt, da slipper det beinet.
Topp gryten med grovhakket persille.
Server med ferskt brød og smør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar