søndag 5. september 2021

Bakte kyllingbryst med spicy kikertsalat

Til 2 voksne og to barn

3 kyllingfileter 
1/2 ts salt
1/2 ts pepper 
1/2 ts paprikapulver 

1 hjertesalat 
2 tomater
1 agurk 
1 1/2 ss olivenolje 

1 rødløk 
1 hvitløk
1 rød chili
1 ss olivenolje 

1 1/2 pk kikerter 
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts paprikapulver 

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Legg kyllingen i en ildfast form. Vend inn salt, pepper og paprikapulver og stek i ovnen i ca 12-14 minutter. 
Bruk en liten kniv for å sjekke om kyllingen er ferdig. 

Vask og grovhakk hjertesalat,  tomat og agurk.  Bland sammen i en bolle med olivenolje.  Smak til med litt salt om ønskelig. 

Skrell rødløk og hvitløk. Kutt hvitløk og chili i tynne skiver.

Grovhakk rødløk.  Stek hvitløk,  chili og rødløk i en stekepanne med olivenolje  i ca 2 minutter på middels-høy varme.

Sil laken av kikertene og ha de oppi pannen med grønnsaker.  Stek videre i 3-4 minutter. Tilsett salt, pepper og paprikapulver. 

Server kyllingbryst med kikerterblandingen og frisk salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar