onsdag 25. januar 2017

Fiskepakke à'la Straum


Fiskepakke 

Til denne retten kan man tilpasse hvor mye hver enkelt spiser, legg litt ekstra i pakken til storspiseren. Bruk den fisken du har/ liker. Vi bruker å mikse ulike typer fisk alt etter hva vi får på kroken på fisketur.
Grønnsaker tilpasser man også etter hva man har og liker.

4 fiskefileter
2 gulrot
1 purre
paprika
Pastinakk
Sellerirot
Smør
4 dl fiskekraft
1 dl hvitvin
Sitron
Salt og pepper
aluminiumsfolie

1.      Lag 4 firkantete ark av aluminiumsfolie (ca. 40 x 40 cm), evt. i ildfast former.
2.      Kutt grønnsakene i tynne strimler
3.      Legg en klatt smør på et aluminiumfolie ark.
4.      Legg fisken aluminiumsfolie arket og krydre med salt og pepper
5.      Legg på de fin kuttede grønnsakene
6.      Tilsett en skvis sitron, en god skje med crème fraiche og ca. 1 dl kraft/ eventuelt en skvett hvitvin i hver pakke
7.      Lukk pakken godt.

8.      Sett pakkene i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter (til fisken er gjennomstekt)
9.  Man kan også steke pakkene på grillen, men da bør man ha dobbel "bunn" med folie.




1 kommentar: